divendres, 22 de juny del 2018


Què és l' #Escoliosi idiopàtica? Descobreixin 10 coses que molts no saben sobre aquesta patologia. 
#malaltiadelfilum #filumsystem #escoliosi



Escoliosi idiopàtica?


10  COSES QUE MOLTS METGES NO SABEN SOBRE L’ESCOLIOSI IDIOPÀTICA


1. L’Escoliosi idiopàtica (ESCI) sol ser la primera de les fases d’una nova patologia anomenada Malaltia del Filum (MF).
2.    L’ESC és una desviació de la columna vertebral que la majoria dels éssers humans tenen. No obstant, convencionalment es considera que l’ESCI afecta només el 2% de la població, perquè se la reconeix només en aquella part que presenta una desviació superior a 10º.
3.  L’ESCI es deu a una causa neurològica, la tracció anormal de tot el sistema nerviós, especialment de la medul·la espinal, vehiculada pel lligament Filum Terminale que uneix la medul·la i la columna vertebral.
4.  L’ESCI no es deu a alteracions òssies, musculars o lligamentoses, ni a sobrecàrregues externes asimètriques en la columna vertebral.
5.   Freqüentment l’ESCI va acompanyada de desplaçaments en el sistema nerviós, com ara el descens de les amígdales cerebel·loses en la Síndrome d’Arnold Chiari I (SACHI).
6.    Quan en la MF, els intents de disminuir la tensió en el sistema nerviós no són suficients o no es realitzen amb la desviació i els desplaçaments, es produeix la isquèmia o la falta de rec sanguini centremedul·lar, causant la necrosis o mort del teixit medul·lar i la formació de la cavitat intramedul·lar o Siringomièlia idiopàtica (SMI).
7.     L’ESCI, el SACHI i la SMI comparteixen la mateixa causa, no només entre elles, sinó també amb altres malalties: la impressió basilar, la Platibàsia, el retrocés odontoide, el kinking del tronc cerebral i altres, que constitueixen la Malaltia del Filum.
8.     L’ESCI, SACHI i SMI i altres formes clíniques de la MF es poden aturar eliminant la tracció medul·lar mitjançant l’alliberament del Filum Terminale, amb la qual poden alliberar-se els seus símptomes o fins i tot desaparèixer.
9.   En l’ESCI, els dèficits neurològics i paraplegies després de la reducció quirúrgica de les curvatures, en alguns casos, es deuen a la tracció afegida sobre la medul·la espinal, que s’evitaria alliberant-la prèviament amb la Secció del Filum Terminale.
10. Existeix un mètode sanitari, el Filum System®, registrat per a garantir una excel·lent praxis mèdica que, amb els seus 12 protocols, permet diagnosticar, controlar i tractar la majoria de les manifestacions de la Malaltia del Filum, incloent l’Escoliosi idiopàtica. El quart protocol consisteix en la Secció mínimament invasiva del Filum Terminale.

Ref. Bibliogràfica: M.B. Royo Salvador, Tesis Doctoral, 1992 https://institutchiaribcn.com/tesis-doctoral-aportacion-a-la-etiologia-de-la-siringomielia/


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada