dimecres, 17 de juliol del 2019

Eduardo Filipe Schewtschik Filho - Síndrome Neuro-Crani-Vertebral, Malatia del Filum, Síndrome d’Arnold-Chiari I, Escoliosi idiopàtica.


Data d’intervenció: 11/12/18
Data de filmació: 03/01/19

L’Eduardo Filipe, de 12 anys d'edat, havia perdut tanta força a les cames que ja no podia caminar. Va ser diagnosticat de Síndrome d'Arnold Chiari I, patia  marejos i forts mals de cap i dolor a la columna, necessitant estar dempeus perquè, quan s'estirava, els seus símptomes empitjoraven. La seva mare explica que el nen també tenia problemes a l’oïda, visió borrosa i caigudes per falta de força muscular, necessitant desplaçar-se en una cadira de rodes.
 “Després de la cirurgia ha tingut una bona recuperació i els resultats ja han començat a aparèixer. Avui,  22 dies després de la intervenció, ja no pateix debilitat muscular ni dolors. Es troba bé i pot caminar”,  afirma la Luciana.
El pare del pacient ha volgut animar altres pacients que pateixen els mateixos símptomes que tenia el seu fill. “M'agradaria animar els qui vulguin operar-se o a què s'operin els seus fills. Per a nosaltres és molt gratificant veure que el nostre fill, un dia després de la cirurgia, ha tornat a caminar i que hem pogut deixar la cadira de rodes”.  L’Eduardo explica que el seu fill no podia dormir a la nit perquè tenia dolors i ara les seves nits de son són tranquil·les. “ La seva expressió facial ha canviat, perquè abans  patia dolor i ara acostuma a somriure.”
Tant  la Luciana com l’Eduardo han volgut agrair l'atenció prestada a tot l'equip de l’Institut; al Dr. Royo, al Dr. Salca i a les traductores-intèrprets Nina Piorkowska i Marta Orsini. “Vull agrair especialment al Dr. Salca la manera com ha cuidat del nostre fill, i a tot l'equip, per tota l'atenció i tot l'afecte rebut. Que aquest mètode arribi a més persones”, va dir el pare del pacient.
E-mail de contacte: eduardoschewtschik@gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada