L'Institut Chiari & Siringomielia & Escoliosis de Barcelona

L’Institut Chiari & Siringomièlia & Escoliosi de Barcelona (ICSEB), pertany al sector de l’assistència sanitària, en un àrea d’alta especialitat que s’ocupa de les solucions mèdiques i quirúrgiques que poden ajudar als pacients amb malalties de la columna vertebral i cerebral. L’ICSEB es va fundar amb la finalitat de desenvolupar en el camp clínic, la recerca i base teòrica prèvia, establerta pel Dr. Miguel B. Royo Salvador sobre el concepte de Malaltia del Filum Terminale (EF), fins al moment descrit agrupant diverses patologies amb la mateixa etiopatogènia, com la Síndrome d’Arnold Chiari I, la Siringomièlia i l’Escoliosi idiopàtiques, a les quals es poden afegir també: la Impressió Basilar, l’augment de l’angle basal cranial o platibàsia, la reculada odontoidea (RTO), l’angulació del tronc cerebral o kinking del tronc cerebral (KTC) i cert tipus d’hidrocefàlies.

La seu de l’Institut Chiari & Siringomièlia & Escoliosi de Barcelona (ICSEB) es troba en el Passeig Manuel Girona número 16, al barri de Pedralbes de Barcelona, 08034, Catalunya, Espanya. En aquesta seu es realitzen totes les activitats clíniques ambulatòries, mentre que les exploracions complementàries i les activitats quirúrgiques es practiquen en l’Hospital CIMA, situat a escassos metres, en el mateix Passeig Manuel Girona en el número 33.

Equip medicoquirúrgic:

L’equip mèdic de l’ICSEB està format per diversos especialistes:
Dr. Miguel B. Royo Salvador. Director. Neurocirurgià. Neuròleg.
Dr. Marco V. Fiallos Rivera. Neurocirurgià.
Dr. Horia Salca. Neurocirurgià.
Tres instrumentistes formen part de l’equip quirúrgic:
Adela Molina Molina
Ana Isabel Alarcón Sánchez
Anna Lafarga Capella
La programació medicoquirúrgica la coordina des de l’ICSEB a l’hospital CIMA:
Srta. Katharina Kühn. Coordinadora de Programació Quirúrgica i de proves complementàries.

Recerca i Desenvolupament:

Després de 35 anys de recerca el Director de l’ICSEB, en col·laboració amb la Càtedra d’Anatomia i Embriologia de la Facultat de Medicina de la Universitat Autònoma de Barcelona, i en haver descobert molts i nous conceptes en l’etiologia i el tractament d’aquestes malalties, l’ICSEB ha desenvolupat un conjunt de protocols etiopatogènics, diagnòstics, de tractament mèdic, quirúrgic i rehabilitadors, registrant el Mètode Filum System®.

El Departament de Recerca i Desenvolupament (I+D) de l’ICSEB es va constituir oficialment el 2014 arran del treball constant i diari que acompanya sempre l’activitat clínica de l’Institut.
Acreditat I+D per ACIE i ENAC des del 2011, es proposa l’estudi, la publicació i la difusió dels nous conceptes clínics que s’apliquen en l’ICSEB a tota la comunitat científica internacional.

Donat que els desenvolupaments a qualsevol àrea de la medicina requereixen una recerca en la que s’ha de sustentar el seu creixement i evolució, l’activitat de recerca i desenvolupament en biomedicina és necessària per a l’èxit de qualsevol estratègia que es proposi millorar la salut dels malalts i augmentar els potencials beneficiaris d’aquests tractaments. Per això l’ICSEB aposta fortament per la integració de l’ I+D en la clínica, amb la finalitat d’incrementar l’efectivitat dels tractaments i el coneixement dels factors relacionats amb el tractament de malalties associades al Filum Terminale, augmentant les taxes d’èxit i minimitzant el risc de les intervencions.

Sent pioners en l’àmbit mundial en l’aplicació d’una tècnica única i exclusiva, avalada per estudis científics propis amb la màxima distinció acadèmica, el projecte d’ I+D de l’ICSEB tracta d’obtenir millors evidències científiques que possibilitin la millora contínua dels tractaments, l’aprofundiment dels coneixements anàtomo-fisio-patològics i el desenvolupament de noves tècniques clíniques

Departament d’ I +D:

Juntament amb els professionals de l’Equip Mèdic del Dr. Royo Salvador que conjuguen l’experiència de camp amb la recerca clínica, així també el departament està format per personal especialitzat en altres branques clíniques:

Dr. Miguel B. Royo Salvador. Director. Neurocirurgià. Neuròleg.
Llic. Gioia Luè. Coordinadora. Psicòloga Clínica i Sanitària.
Dr. Marco V. Fiallos Rivera. Neurocirurgià.
Dr. Horia Salca. Neurocirurgià.
Sra. Katharina Kühn. Traductora certificada. Secretària i Responsable d’Edició.

Administració i Recepció: 

L’ICSEB disposa de personal qualificat per a la recepció dels pacients en els idiomes més freqüents, i per a l’Administració de qualsevol tràmit que es necessiti facilitar en l’àmbit nacional així com també en l’internacional, recolzant als pacients en tot procés que necessitin, amb una gestió de qualitat dirigida a la contínua millora dels nostres serveis.

Personal Administratiu:

Srta. Mara Linette Espino Hernandez. Responsable del Departament d’Administració.
Sra. Lurdes Lozano Soler. Administració i Comptabilitat.
Sra. Samantha Meir. Coordinadora de Recepció.
Sra. Safaa El Idrissi. Departament de Qualitat.

1 comentari: