dimecres, 1 d’agost del 2018

Entrevista al Dr. Miguel B. Royo Salvador en el 10è aniversari de l’Institut Chiari & Siringomielia & Escoliosis de Barcelona




El passat 12 de juny del 2018 es va celebrar el 10è aniversari de l’Institut Chiari & Siringomielia & Escoliosis de Barcelona (ICSEB). El seu fundador i Director, el Dr. Miguel B. Royo Salvador, explica en aquesta entrevista les etapes fonamentals per les què ha passat l’Institut durant aquests 10 anys d’excel·lència; que han dut  l’ICSEB a ser el centre de referència internacional pel diagnòstic, tractament i seguiment de la Malaltia del Filum.

-       Bon dia Dr. Royo Salvador
-       Bon dia.

-       Amb motiu del 10è aniversari de l’Institut Chiari de Barcelona, li faré unes preguntes
-       Encantat.

-       Per aquesta ocasió, s’ha escollit el lema10 anys d’excel·lència”. Què volen expressar amb aquesta frase?
-       Volem expressar el treball que hem realitzat des de la inauguració de l’Institut Chiari de Barcelona, amb motiu de l’aplicació d’uns nous conceptes mèdics que hem proposat mitjançant investigacions prèvies. És el concepte d’una nova malaltia i com a conseqüència d’aquests conceptes hem fet un nou tractament i són els seus excel·lents resultats els que estem celebrant en aquest 10è aniversari.

-       Què hi ha d’innovador en aquest treball de l’Institut Chiari de Barcelona?
-       Com comentava, hem descrit una nova malaltia. Això és el més transcendent del nostre Institut. Aquesta nova malaltia inclou altres malalties conegudes però amb una causa desconeguda, i el que aporta aquest descobriment és que engloba aquestes malalties i a la vegada dóna una explicació o causa a les mateixes, i això permet entendre la malaltia (que és el pas principal per tractar-la de la forma més adequada).

-       Doctor, expliqui’ns en què consisteix la Malaltia del Filum i com es manifesta
-       La MF és una malaltia en la qual participa tot el sistema nerviós central dels  humans, de l´ésser humà, i el seu embolcall; el crani i la columna vertebral. És una malaltia que es forja i s’ inicia a les 9 setmanes de l’ embrió humà, és a dir; tots els embrions humans passaran per un procés semblant. El Sistema nerviós, per ordres hormonals, creix menys que el seu embolcall ( la columna vertebral), i aquest creixement disharmònic provoca que, per la unió que tenen ambdós per un lligament, crea un conflicte mecànic i genera una sèrie de malalties.

-       Quan a un pacient  se li diagnostica la MF, què ha de tenir en compte?
-       Bé, realment, el diagnòstic de la Malaltia del Filum el realitzem normalment nosaltres al nostre Institut, perquè coneixem la malaltia, l’hem descrita i sabem en què consisteix. Però, als pacients principalment els diagnosticaran i així vindran diagnosticats de les malalties que inclou la MF, i aquestes malalties són: la Síndrome d’Arnold Chiari I, la Siringomièlia Idiopàtica, l’Escoliosi idiopàtica, la Platibàsia, el retrocés odontoide, la impressió basilar, l’angulació del tronc cerebral i alguns casos de Fibromialgia i alguns pacients afectats de la Síndrome de Fatiga crònica.

-       Podríem dir que a l’Insitut Chiari de Barcelona s’ofereix un tractament únic en el món?
-       Realment, degut a que nosaltres hem fet la investigació, a través d’una tesi  doctoral presentada a la Universitat Autònoma de Barcelona i aprovada cum laude l’any 1992, és evident que tot el coneixement el tenim nosaltres, i si algú el vol adquirir, és lliure de fer-ho  perquè són publicacions públiques. I després també hem realitzat publicacions en relació a aquest descobriment, i per tant som l’entitat que ha publicat més al món sobre el tema- gairebé 500 pàgines publicades i aprovades per tribunals científics i ètics. No se’ns pot dir en cap cas que no publiquem.

-També es fa investigació o únicament atenen els pacients que vénen a visitar-se?
-L’Institut Chiari de Barcelona principalment té una tasca assistencial, però basada en la seva investigació; nosaltres fem investigació diàriament.

-L’Institut Chiari de Barcelona comparteix tot el què ha anat investigant amb els  altres professionals de l’àmbit sanitari?
- El propòsit és compartir. Tant és així, que quan es va fundar i crear l’Institut Chiari, al mateix temps es va crear la Fundació Chiari & Scoliosis & Syringomyelia Foundation; amb tres propòsits: un, la investigació d’aquestes malalties, dos la docència, que implica ensenyar el què hem descobert, i nosaltres, des que vam crear la fundació i des de la creació de l’Institut, hem donat conferències monogràfiques, explicant els nostres descobriments en diferents països d’Europa. Per  tant, nosaltres el què fem amb les nostres investigacions i conferències monogràfiques és explicar allò que hem descobert, pel bé de tots els pacients, i oferir-los ajut social com a tercer propòsit.


-Dr. Royo, li agradaria aprofitar aquesta plataforma per enviar un missatge als  seus pacients?
-Sí, jo voldria explicar als meus pacients que tinc tota la meva admiració envers  ells, perquè el què nosaltres hem fet és una investigació una mica complexa, ja que implica afirmar que la medicina convencional- el què hi ha-, no coneix les causes d’ aquestes malalties i, nosaltres, aportem les causes i alhora uns tractaments originals. La meva admiració per la seva intel·ligència i perseverança, perquè han sabut interpretar i entendre el que expliquem nosaltres -mitjançant les xarxes  socials i les nostres publicacions- que aquest és el camí correcte per al correcte tractament de les seves greus malalties. Per aquest motiu la meva admiració, també a la seva perseverança, perquè han hagut de lluitar contra situacions d’incomprensió. Però són situacions d’incomprensió per part dels estaments sanitaris, perquè no entenen molt bé els seus símptomes i la majoria d’ells han estat diagnosticats com a malalts nerviosos, imaginaris, psiquiàtrics, inclús alguns fibromiàlgics..., i ells han superat tots aquests criteris, han trobat el camí,  ens han trobat a nosaltres i els hem pogut ajudar amb un tractament que és etiològic (que vol dir que elimina la causa de la malaltia).

-Moltes gràcies, Doctor.
- Gràcies a vostè.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada