divendres, 17 de novembre del 2017

Sis artistes plàstics presenten les seves obres a Roma

Itàlia, Espanya i Brasil han estat representats per artistes plàstics en el II Esdeveniment Cultural Chiari & Scoliosis & Syringomyelia Foundation, que va tenir lloc en el Teatre San Luigi Guanella, a Roma (Itàlia), l’octubre del 2017. En total, sis artistes hi han volgut participar, ja sigui de forma presencial o a distància. Un d’ells va ser el premiat pintor italià, Francesco Mauro, pacient de l’Institut Chiari & Siringomielia & Escoliosis de Barcelona (ICSEB), que hi va presentar alguns dels seus quadres.

FRANCESCO MAURO, Itàlia

Reconegut pintor que viu i treballa a Cerènzia, a la província de Crotone. Ha guanyat diferents premis entre els quals destaquen: Primavera 2001 de Milà i de l’Exposició de meitat de l’estiu de la localitat Mariano Comense, suscitant els elogis de molts experts del sector. Com va definir l’Antologia dei Pittori, al 2002: “Tot en l’artista es refereix a una anhelada determinació de l’expressió, de tal forma que, aquells que observin la seva pintura, puguin deduir també els signes de la profunditat de l’esperit i sobretot en una simbiosi poètica de l’artista” (Scultori Aspetti dell’Arte).

Tot i així, l’art de Mauro, com deia Antonello Talerici en el seu article El Realisme de Francesco Mauro “..No només és pintura, sinó també poesia. Les seves tonalitats són cultura palpable, coneixement profund que neix de la llarga observació de la veritat natural, participant amb commoció a la claredat dels reflexes..expressant amb entusiasme la seva afecció a la vida”.

francescomauro73@alice.it

Un altre artista que va presentar les seves obres va ser el pintor català Ferrán Pérez Vivancos, que compta amb centenars pintures acabades, algunes d’elles en col·leccions privades a Barcelona, Alemanya i Sud-Amèrica on la seva obra és especialment apreciada.

FERRÁN PÉREZ VIVANCO, España

Ferrán Pérez Vivanco, nascut a Barcelona el 1946, va obtenir el títol de graduat en Arts Aplicades i Disseny gràfic al 1968. Entre el 1968 i el 1979 va estar impartint classes de disseny gràfic com a professor titular a l’Escola Massana de Barcelona on anteriorment havia cursat els seus estudis. Va compaginar aquesta activitat amb la de grafista en diferents estudis de disseny de Barcelona. Al 1982 va crear el seu propi estudi en el que compagina la seva professió amb la pintura.


Actualment, i després de vàries dècades dedicades a la creació, compta amb centenars d’obres acabades; algunes d’elles en col·leccions privades a Barcelona, Alemanya i Sud-Amèrica on la seva obra és especialment apreciada.

Des del 1972 ha participat en nombroses exposicions col·lectives. La resta de la seva obra es troba curosament guardada. Tot això ha estat possible gràcies a la seva perseverança, entusiasme i el recolzament incondicional de la seva família que li ha permès desenvolupar  aquesta activitat durant tants anys.


Des de Brasil, tres artistes han volgut contribuir en aquest esdeveniment cultural solidari. La primera va ser Christina Apovian, amb “Da Vinci: el Naixement de Brasil”.

CHRISTINA APOVIAN, Brasil

L’artista brasilera Chris Apovian treballa amb vídeo, pintura i performance des de fa 18 anys. Les seves obres transiten entre referents de la història de l’art i perspectives políticoconceptuals. Al 2006, va participar en la 26a Biennal Internacional de Sao Paulo, amb una obra, que va comptar amb la participació de 30 persones sense sostre.

En aquest esdeveniment, Apovian ens presenta Da Vinci: El naixement de Brasil que, segons l’autora, “És una apropiació de l’obra de da Vinci”.


Des d’una ciutat costera de Brasil, José Mario Amaral ens ha enviat les seves pintures La Sirena Arena i Les Set serps.

JOSÉ MARIO AMARAL, Brasil

José Mario Amaral és un artista polifacètic. Amb les arts plàstiques, desenvolupa la seva creativitat en obres abstractes, fa pintures amb llapis, pastel i tinta acrílica; a més de treballar amb altres materials, com la pedra o la fusta. Tanmateix, és compositor i productor musical i ara està a punt de llançar el seu quart disc de producció independent, amb cançons de la seva pròpia autoria. Una altra de les seves passions és l’escriptura i actualment està escrivint el seu primer llibre.
 
Les dues obres presentades pel Sr. Amaral es titulen La Sirena Arena i Les set serps. La primera tracta de la màgia del mar, amb el seu poder de sanar. “ La manifestació de l’esperit ve de les entitats espirituals (astrals), que treballen per nosaltres i amb nosaltres per a l’equilibri entre allò material i allò espiritual. Les set serps té el 7, que és el número de l’equilibri entre la matèria i l’esperit”.

Instagram: @zemario11amaral


Per la seva part, el brasiler Jonas Ribeiro va enviar un dibuix a la Chiari & Scoliosis & Syringomyelia Foundation, que es titula Esperança.

JONAS RIBEIRO, Brasil

Pel brasiler Jonas Ribeiro l’art és una afició, a través de la qual expressa els seus pensaments i expectatives. Ribeiro ens presenta un dibuix fet expressament per a aquest esdeveniment, titulat Esperança, en el que es veu “ un pelegrí viatjant per la carretera de la vida, que aquí es representa amb el color verd”. Aquest pelegrí, explica l’artista, “busca en el cim del món, representat amb el color blau cel i fosc, la llum de l’ESPERANÇA, groga com el sol i sostinguda per un braç celestial, que simbolitza la sincronia entre la mà de Déu i l’habilitat quirúrgica del metge”. 



Un altre estil d’arts plàstiques també van tenir el seu espai a l’esdeveniment de Roma. El decoupage i les diverses tècniques decoratives per a la casa i esdeveniments que són utilitzades per la pacient italiana Maria Pia Ambrosio van ser mostrades en un vídeo.

MARIA PIA AMBROSIO, Itàlia

La Sra. Maria Pia Ambrosio és una creadora emprenedora que porta ja anys dedicant-se al decoupage i a moltes altres tècniques decoratives per a la llar i esdeveniments. Per a aquest acte, la pacient ha ofert molt amablement unes imatges de les seves obres pintades a mà.


Sendy_70@hotmail.it












Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada