dimarts, 7 de novembre del 2017

Dues reconegudes ballarines destaquen en l'esdeveniment solidari de Roma


El II Esdeveniment cultura de la Chiari & Scoliosis & Syringomyelia Foundation, que va tenir lloc a Roma (Itàlia), a l’octubre del 2017, va comptar amb la participació de dues reconegudes ballarines italianes. Una d’elles, l’Annalisa Caicci,  va ser pacient de l’ICSEB. A l’escenari del Teatre San Luigi Guanella, va presentar una coreografia bellíssima, al ritme de Read all about it, d’Emeli Sandé. 

ANNALISA CAICCI, Itàlia

L’Annalisa Caicci va néixer a Camposampiero (Itàlia) el 21 d’octubre del 1984 i als tres anys ja va començar a estudiar dansa. Primer va començar fent un curs de ballet clàssic, formació professional per després fer dansa moderna en vàries escoles de la província de Pàdua i de Treviso; destacant l’escola Il Balletto, de Castelfranco V.To on va obtenir el reconeixement per les assignatures superades. També va assistir a la Royal Academy of Dance of London i a la Imperial Society of Teaching of Dance.

Ha participat en nombroses exhibicions tant de ballet clàssic com modern amb els millors mestres internacionals, com: Gianni Rosaci, Michael Croydon Fowler, Miss Herida May, Margarita Smirnova, entre d’altres.

Va perfeccionar-se a Itàlia i a l’estranger, per exemple en el Off Jazz Centre de Niça (França), estudiant amb Gianin Loringet, Angelo Monaco, Huge Salgas, Martine Kasserlein i en el Summer Dance Campus d’Arta Terme (Udine). Va fer el Master intensiu Only Parsons amb la Mia McSwain de la companyia de Steve Parsons.

Molt sovint participa en festivals, espectacles, col·laboracions, exhibicions i representacions ja sigui com a professora o com a ballarina, com recentment ha fet en el Villa Ca’Marcello a Levada di Piombino Dese (Pàdua).

És professora d’educació física a l’escola secundària i ha col·laborat també amb l’Acadèmia Filharmònica de Camposampiero on hi ha estat durant molts anys com a professora de dansa en la secció musical, participant en espectacles i representacions de fusió entre música i dansa.

Des del 2007 és, també, directora artística i docent a l’escola de dansa Pas de Chat_Gym& dance amb seu a Piombino Dese i Camposampiero. Aquí s’hi imparteixen cursos d’iniciació a la dansa, ballet clàssic i modern, aero-step i tone-up.

Les alumnes de la seva escola participen regularment en mostres i col·laboracions amb altres entitats i grups amb l’objectiu de propiciar una correcta difusió de la dansa i transmetre un missatge positiu sobre el que el ball pot arribar a oferir.
L’Annalisa proposa una dansa educativa on s’hi subratlli la importància de l’harmonia i de la corporalitat per tal d’afavorir un desenvolupament adequat de la persona a través del moviment.

www.annalisacaicci-danza.it



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Una altra ballarina que va brillar a l’esdeveniment va ser la Francesca Ghisio Erba. Ella va presentar una coreografia al ritme de La Vita è bella, de Nicola Piovani, acompanyant la interpretació de la poesia E poi Barcellona de l’escriptora italiana Marisa Toscano.

Francesca Ghisio Erba, Itàlia

Des de la infància, la Francesca Ghisisio Erba tenia una passió tan gran per la dansa que la va portar a aconseguir, al 1976, el Diploma de Tersicorea a l’Entitat Autònoma del Teatre de l’Opera de Roma. En els anys posteriors, va desenvolupar la seva carrera professional com a ballarina solista, participant tant en nombrosos programes de televisió com en espectacles teatrals en els majors teatres italians. Seguidament, després de col·laborar com a ajudant en les coreografies de Gino Landi i Evelyn Hanack, es va dedicar dansa.

Després d’uns anys, va començar a interessar-se cada vegada més en les disciplines orientals fins que va decidir emprendre un nou trajecte i aquest la va portar a diplomar-se, al 2004, com terapeuta professional en Shiatsu Keiraku i, al 2008, en Teràpies Essene. Posteriorment, completant els estudis i sempre en la recerca d’enfocaments relatius a la relació d’ajuda, va aconseguir el diploma de Treballadora en serveis socials a l’Institut d’Instrucció Superior de Asmara de Roma i el de consultora Psicopsintètica a la SIPT (Escola Italiana de Psico-síntesi Terapèutica). Al mateix temps, va fer un entrenament persona a través del Ioga. Cada vegada més convençuda que el benestar dels individus deriva, a més a més d’un estat psíquic equilibrat, també d’un constant entrenament físic, es va orientar mitjançant un trajecte que la va portar a ser instructora de Fitness postural i entrenadora en Coherència i Ressonància cardíaca, una practica específica de respiració.

Actualment, basant-se en les seves experiències personals i en els seus estudis, es dedica a tractaments de Shiatsu, teràpies essene i trobades de counseling, organitza seminaris per a la divulgació de la pràctica de coherència i Ressonància cardíaca i ensenya gimnàstica abdominal hipopressiva enfocada al Fitness Postural.  

francesca.fge@gmail.com
facebook.com/francescaworkout


Aquest esdeveniment cultural solidari a favor dels pacients diagnosticats de la Síndrome d’Arnold Chiari I, Siringomièlia, Escoliosi idiopàtiques i les altres dolències relacionades amb la Malaltia del Filum va ser organitzat per al Chiari & Scoliosis & Syringomyelia Foundation (CSSf), en col·laboració amb l’Institut Chiari & Siringomielia & Escoliosis de Barcelona (ICSEB) i l’Associació AI.SAC.SI.SCO Onlus.

La CSSf, l’ICSEB i la AI.SAC.SI.SCO volen expressar el seu agraïment a les dues ballarines per compartir el seu talent i animar a més persones a expressar el seu art.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada