dimarts, 1 d’agost de 2017

Alessandra Cantuária de Araújo. Síndrome Neuro-Cranio-Vertebral. Malaltia del Filum. Descens de les Amígdales Cerebel·loses (Síndrome d’Arnold Chiari I). Siringomièlia idiopàtica. Discopaties múltiples.
Alessandra Cantuária de Araújo. Síndrome Neuro-Cranio-Vertebral. Malaltia del Filum. Descens de les Amígdales Cerebel·loses (Síndrome d’Arnold Chiari I). Siringomièlia idiopàtica. Discopaties múltiples.

Data de la intervenció: 28 de febrer de 2017

Vint anys. Aquest és el temps que va haver d’esperar la brasilera Alessandra Cantuária de Araújo fins a tenir un diagnòstic correcte. La pacient pateix la Síndrome d’Arnold Chiari I, Escoliosi i Siringomièlia. Degut a aquestes malalties, li feia mal el cos i patia de moltes cefalees, a part d’altres símptomes. En aquest testimoni, ens explica que es va visitar amb diferents metges i aquests li van dir que l’origen de les seves molèsties es trobava en malalties tals com: fibromiàlgia, reumatisme, neuràlgia del trigemin o depressió.

“Ells ja no sabien com tractar-me, així que van decidir derivar-me a un psiquiatra perquè ‘la meva ànima estava malalta i el meu cos patia’. Però jo no tinc ni depressió, ni fibromialgia, ni reumatisme ni cap altra malaltia; el que jo tinc s’anomena Malformació de Chiari!”.

Després de realitzar-se més proves, es va assabentar que, a part de la Síndrome d’Arnold Chiari I, tenia escoliosi i siringomièlia. Per aquest motiu, va començar a investigar sobre aquestes malalties i va ser així com va trobar per internet un testimoni, en el qual una persona explicava que es trobava molt millor després d’haver-se sotmès a una intervenció a Barcelona. “Vaig buscar molta informació abans de venir, vaig llegir molts testimonis i no vaig trobar cap que fos contrari, ni en portuguès ni en altres idiomes”, explica.

L’Alessandra va decidir no sotmetre’s a la craniotomia, tal com li havien recomanat, i va venir a Barcelona per operar-se. Explica que, sis hores després de la cirurgia, la seva simptomatologia ja havia canviat: el mal de cap, en el coll o en les espatlles havia desaparegut igual que la pressió que patia a la nuca. A més, la força de les seves mans i cames havia tornat.

“Aquí, com al Brasil, no es promet la cura de la malaltia, sinó parar la seva evolució; així, la malaltia no es va agreujant. Però jo us dic: els meus símptomes han millorat moltíssim fins al punt de poder afirmar amb certesa que en un 80% han desaparegut. Ara tinc una nova vida i vaig a preparar-me per a viure-la sense dolor encara que no sàpiga com fer-ho. No ho vaig saber fins al 28 de febrer.”

L’Alessandra vol convidar a tot el món a difondre la intervenció de la Secció del Filum Terminale per a que hi hagi més metges que puguin conèixer aquest mètode. Per concloure, vol agrair als seus familiars i amics per recolzar-la i també al Dr. Royo “Una persona que no mesura en sacrificis per difondre la millora dels seus pacients, per difondre el mètode, desitjant el millor als éssers humans”.

També expressa la seva gratitud al Dr. Salca, una persona d’una simplicitat, generositat i humanitat que no es pot mesurar”. Tanmateix, la pacient ha volgut donar les gràcies a la corresponsal brasilera, la Marta Orsini, i a tot l’equip de l’ICSEB, que, segons ella, és “un equip humà que ens va abraçar i ens va acollir”.

Correu electrònic: ale_cantuaria@hotmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada