dijous, 16 de març del 2017

Pilot amb la Síndrome d’Arnold Chiari disputa Rally internacional

La pacient francesa Emmanuelle Tarquini té una cita molt important aquest mes de març. Al matí del diumenge 19 de març, ella i la seva companya d’equip, la Sra. Cécilia Merló, salparan del port de Barcelona rumb al Marroc. Allà participaran en la 27a edició del Rallye Aïcha des Gazelles, l’única competició off-road en el món exclusivament per a dones.

Per a participar en aquest ral·li, la Sra. Tarquini va haver de fer front a un repte molt més difícil que el de recórrer 2.500 kilòmetres pel desert marroquí en un jeep 4x4. El seu veritable desafiament va ser superar les dificultats causades per la Síndrome d’Arnold Chiari I. La malaltia li provocava uns dolors al cap, i també al clatell, insuportables; a més a més de parestèsies al cantó dret del cos.

La Sra. Tarquini va acudir l’any 2013 a l’Institut Chiari & Siringomielia &Escoliosis de Barcelona (ICSEB) per tractar-se. Després de ser intervinguda per l’equip mèdic de l’ICSEB, segons el Mètode Filum System®, la Sra. Tarquini ha pogut recuperar la possibilitat de tornar a dur una vida normal i, fins i tot, de participar en un ral·li al costat de més de 300 competidores de 15 nacionalitats diferents.

Durant molt de temps va ser el meu somni participar en el Rallye Aïcha des Gazelles, ja que sóc una apassionada de l’automòbil. En el moment en que em van diagnosticar la meva malaltia vaig pensar que mai arribaria a fer-lo realitat. Va ser una companya de feina, amb la que ens vam fer amigues, qui em va empènyer a creure-hi. Una setmana abans de la meva operació em va llançar el repte de fer el ral·li juntes si l’operació era eficaç. I això mateix és el que va passar: operada a l’abril del 2013 i al març del 2015 hi vam participar!!


La Sra. Tarquini no només ha pogut fer realitat el seu somni, sinó que a la vegada intenta aportar esperança a aquelles persones que pateixen aquesta malaltia i no sabem com tractar-se fora de les tècniques convencionals, arriscades i feixugues. Per això, el seu equip, les “Gazelles against Chiari”, portarà la bandera de la Chiari & Scoliosis & Syringomyelia Foundation(CSSf), una entitat que fomenta la investigació, la difusió i el recolzament a pacients de tot el món.

Per a més informació, consulti la pàgina web de l'Institut Chiari & Siringomielia & Escoliosis de Barcelona

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada